Monday, 7 November 2016

Assalamualaikum...apa khabar semua...hahaha..lama gak aku x update sal diri aku nih...

so terbaru sal aku ialah...mggu lepas aku ade appoiment utk ambil darah tuk check cd4 level,viral load n function liver n renal aku selepas almost 11 bulan on treatment...

pagi tu ..aku dtg awl sbb akak nurse tuari kata kene dtg awl sebelum pkul 9am tuk amik drh...so aku dtg agk awl gak la..7.30 da terpacak kt klinik ni...pkul 8.15 tiba turn aku amik darah...time amik darah tu...staff nurse muda lagi..(baru masuk keje kot sbb x brp kenal)...tanya aku...wahh..byk kene amik darah nih...nk smbung belajar ke?? aku senyum jer la x jwb ape2..pastu dia tgk form lab tu...baru dia perasan aku pt RVD......hahaha...dia pun senyum jer la..x kata ape2....aku ok jer..hihi..mujur dia comell..kikiki...
i
sebab kali ni...darah yg kene amik agk byk..dia guna syringe 20 cc...hahaha..bapak besor... staff nurse tu ade ckp...sy gune syringe besar tau..smbil snyum2...aku pun kata...x per la staff nurse amik jer la..sy da biase da...hihihi...

pas da settle amik  darah semua..aku pergi ke kaunter farmasi tuk collect ubat aku tuk bulan depan... then aku balik rumah.... time balik tu kene tegur ngn member aku lak...dia sbnrnye staff kt klinik tu..mujur dia x nmpk aku wat aper kt klinik dia...hahaha..selamatt....

tu jer lah coretan aku buat masa nih...hari2 aku dihabiskam dgn duk rumah...kerja...weekend kalu  x kerja aku pergi jogging...dan kalu jadual  kerja tak pack..aku join run area johor nih..hahaha...bydway result cd4 aku da tau...alhamdullilah meningkat sedikit 331 dari 292 3 bulan lepas...

#stay positive,stay strong,do what u love to do# jumpa lagi di update akan datang.assalamualaikum...=)

6 comments:

  1. good bro. ak bimbang ngan medicL cek up keje ni skrng. hmm. truskan menulis weh

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..doakan yg terbaik..inshaAllah sumernye ok yer... ko pun sama k...ehhh...camner nk join group whatapps ko tu wei?hahaha

      Delete
    2. ko email ak no. kt situ smua plhiv. yg kahwen pn ada

      Delete
  2. Replies
    1. inshaAllah bro...ko pun sama k..thnks singgah blog aku.hehe

      Delete